Ägare

Familjen Thärnström

Vi som driver Marma Torp är familjen Thärnström, Annah, Curt och Ann-Stin. Vi har som mål att driva en verksamhet där hästen står i fokus och där du och din häst ska trivas och utvecklas tillsammans i gemenskap med andra likasinnade. Marma Torp är en toppmodern anläggnin som erbjuder inackordering med Active Stable, ovalbana enligt FIPO 2014, rehab, hästmassör samt kurser och utbildningar som lockar hästintresserade över hela landet

Stallchef

Annah Thärnström

Jag arbetar som stallchef på Marma Torp Islandshästanläggning som byggdes 2012. Jag driver även Marma Torp Hästmassage & Rehab där jag erbjuder hästmassage, termografi med värmekamera och medicinsk laser. För övrigt har jag en examen från Jällaskolans naturbruksgymnasium häst samt att jag har arbetat på en hästgård i Toscana. Jag bor på gården tillsammans med min sambo, hund, katt och två hästar.

Miljö och hållbarhet

Då vi värnar om djur och natur är det viktigt för oss att bidra till en bättre miljö. Det gör oss bl a koldioxidpositiva genom vår odling av energiskog och produktionsskog som bildar ca 100 ton koldioxid varje år. Vi har dessutom inte har några utsläpp i atmosfären och vattendrag samt att vi inte använder bekämpningsmedel eller handelsgödsel.

Miljö för oss är även att alla ska trivas, oavsett om du är tävlingsryttare, inackorderad, kursdeltagare eller besökare. Vi vill att du ska känna att du kan slappna av i en trivsam, harmonisk och familjär miljö.

Kvalitet

Något som vi tagit fasta på är att alltid göra allt med kvalitet. Vårt motto är " En Islandshästanläggning i hästväg där vi försöker göra allt lite bättre." Exempel på detta är bl a att vi alltid anlitar kvalificerade konsulter samt myndigheter SVA, Länsstyrelsen och Jordbruksverket. Marma Torp är även certificerade för "Säker Gård" och "Säker Hästverksamhet". Några andra exempel på kvalitét är att våra domarbås är anpassade både för värme och kyla med både markis och värmeväxlare, vi har byggt servicebyggnaden intill ovalbanan så det går att titta på tävlingar eller träningar både inomhus eller utomhus under tak.